Alan Adı Kaydı Alan Adı Transferi Alan Adı Yenileme .TR Alan Adı Kaydı Whois Sorgulama Alan Adı Uzantıları
Bireysel Hosting Kurumsal Hosting Wordpress Hosting Multi Hosting
Türkiye VDS Sunucu Avrupa VDS Sunucu Özel Masaüstü Sunucu FOREX Sunucu
Türkiye Fiziksel Sunucu Avrupa Fiziksel Sunucu Yarı Fiziksel Sunucu Sunucu Barındırma Kirala Senin Olsun
Kurumsal E-posta IP Adresi Hizmeti Metro Ethernet Hizmeti Yedekleme Hizmeti
Veri sorumlusu sıfatıyla tarafımızca toplanan, saklanan ve işlenen kişisel verileriniz için KVKK'nın Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlüğü başlıklı 10.maddesi uyarınca faaliyette bulunmaktayız.
Detay Tamam

Güçlü Güvenilir Şifre Oluşturma.

Aşağıdaki formumuzdan güçlü, güvenilir şifreler oluşturarak hesaplarınızı güvende tutabilirsiniz.
Bu sayfamızı sık kullanan sayfalarınıza eklemenizi tavsiye ederiz. Bu sayede anında şifre üretici sayfamıza erişerek yeni şifrelerinizi güvenle oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Şifre Oluştur

  Şifre Uzunluğu: 10 karakterler: a-z, A-Z, 0-9, #
  Şifre uzunluğunu şu şekilde ayarla: 7 8 9 10 12 18 24 32 64 128
Güçlü
  Bu şifre ne kadar güçlü?

Hesabımı Nasıl Güvene Alabilirim? Güçlü Şifreler Nasıl Olmalıdır?

Güçlü Şifre Tavsiyeleri

Sosyal Medya, Sunucu, Hosting ve Mail şifreleri olmak üzere kullandığınız şifrelerin tümünü güvenilir ve çeşitli programlar kullanarak şifrelerinizin kırılmasını zorlaştırın hatta imkansızlaştırabilirsiniz.

Günümüzde bir çok bruteforce programları kullanılarak şifre kırma tekniği uygulanmaktadır.

Sizlere sunduğumuz Güvenilir Şifre Oluşturma yazılımımız sayesinde, bir çok kombinasyonda şifre üretme fırsatı vermiş oluyoruz.


Güvenilir Şifre ve Hesaplarınızı nasıl güvenilir hale getirebileceğiniz hakkında çeşitli tavsiyelerimi aşağıda yer almaktadır.

1. Birden fazla önemli hesap için aynı şifreyi, güvenlik sorusunu ve cevabı kullanmayın.

2. En az 16 karakterden oluşan bir şifre kullanın, en az bir sayı, bir büyük harf, bir küçük harf ve bir özel sembol kullanın.

3. Ailelerinizin, arkadaşlarınızın veya evcil hayvanlarınızın isimlerini şifrelerinizde kullanmayın.

4. Şifrelerinizde posta kodları, ev numaraları, telefon numaraları, doğum tarihleri, kimlik numaraları, sosyal güvenlik numaraları vb. Kullanmayın.

5. Şifrelerinizde herhangi bir sözlük kelimesi kullanmayın.

Güçlü şifrelerin örnekleri: ePYHc~dS*)8$+V-', qzRtC6rXN3N\RgL, zbfUMZPE6`FC%) vb.
Zayıf şifrelerin örnekleri: qwert12345, Gbt3fC79ZmMEFUFJ, 1234567890, 987654321 vb.

6. Karakterlerinin çoğunun aynı olduğu iki veya daha fazla benzer parola kullanmayın, çünkü bu parolalardan biri çalınırsa, tüm bu parolaların çalındığı anlamına gelir.

7. Web tarayıcılarınızın (Firefox, Chrome, Safari, Opera, IE) şifrelerinizi saklamasına izin vermeyin, çünkü Web tarayıcılarına kaydedilen tüm parolalar kolayca ortaya çıkabilir.

8. Başkalarının bilgisayarlarındaki önemli hesaplara veya halka açık bir Wi-Fi etkin noktaya, Tor'a, ücretsiz VPN'ye veya web proxy'sine bağlandığında oturum açmayın.

9. Şifrelenmemiş (ör., HTTP veya FTP) bağlantıları aracılığıyla hassas bilgileri çevrimiçi göndermeyin, çünkü bu bağlantılardaki mesajlar arka taraftan görülebilir. Mümkün olduğunda HTTPS, SFTP, FTPS, SMTPS, IPSec gibi şifreli bağlantıları kullanmalısınız.

10. Seyahat ederken, İnternet bağlantılarınızı dizüstü bilgisayarınızı, tabletinizi, cep telefonunuzu veya yönlendiricinizi bırakmadan önce şifreleyebilirsiniz. Örneğin, kendi sunucunuzda (ev bilgisayarı, özel sunucu veya VPS) özel bir VPN (MS-CHAP v2 veya daha güçlü protokoller) kurabilir ve ona bağlayabilirsiniz. Alternatif olarak, yönlendiriciniz ile evinizdeki bilgisayar arasında (ya da kendi başına bir uzak sunucunuz) PuTTY ile şifrelenmiş bir SSH tüneli kurabilir ve programlarınızı (örn. FireFox) PuTTY'ye bağlayabilirsiniz. Daha sonra, birisi cihazınız (örn. Dizüstü bilgisayar, iPhone, iPad) ve sunucunuz arasında bir paket algılayıcı ile aktarılırken verilerinizi yakalasa bile, verilerinizi ve şifrelerinizi şifrelenmiş akış verilerinden çalamaz.

11. Şifrem ne kadar güvenli? Belki de şifrelerinizin çok güçlü, kırılabilmesinin zor olduğuna inanıyorsunuz. Ancak bir bilgisayar korsanı kullanıcı adınızı ve şirketinizin sunucusundan şifrenizin MD5 hash değerini çaldıysa ve bilgisayar korsanının gökkuşağı tablosu bu MD5 karma dosyasını içeriyorsa, şifreniz hızlı bir şekilde kırılabilecektir.

12. Şifrelerinizi her 10 haftada bir değiştirmeniz önerilir.

13. Birkaç ana şifreyi hatırlamanız, diğer şifreleri düz metin dosyasında saklamanız ve bu dosyayı 7-Zip, GPG veya BitLocker gibi bir disk şifreleme yazılımı ile şifrelemeniz veya şifrelerinizi bir şifre yönetim yazılımı ile yönetmeniz önerilir.

14. Şifrelerinizi farklı konumlara şifreleyin ve yedekleyin, ardından bilgisayarınıza veya hesabınıza erişimi kaybettiyseniz, şifrelerinizi hızlı bir şekilde geri alabilirsiniz.

15. Mümkün olduğunda 2 adımlı kimlik doğrulamayı açın.

16. Önemli şifrelerinizi bulutta saklamayın.

17. Bilgisayarınızı güvenlik duvarı ve antivirüs yazılımı ile koruyun, gelen tüm bağlantıları ve tüm gereksiz bağlantıları bağlantıyı engelleyin. Yazılımı yalnızca saygın sitelerden indirin ve mümkünse yükleme paketinin MD5 / SHA1 / SHA256 sağlama toplamını veya GPG imzasını doğrulayın.

18. Cihazlarınızın işletim sistemlerini (örn. Windows 7, Windows 10, Mac OS X, iOS, Linux) ve Web tarayıcılarını (örn. FireFox, Chrome, IE, Microsoft Edge) tutun (örn. Windows PC, Mac PC, iPhone, iPad) , En son güvenlik güncellemesini yükleyerek güncel Android tablet).

19. Bilgisayarınızda önemli dosyalar varsa ve başkaları tarafından erişilebilirse, donanımsal keylogger olup olmadığını kontrol edin (ör. Kablosuz).

20. İsim Kayıt Web Hosting Hizmetleri olarak sizlere sunduğumuz tüm sistem ve yönetime ait şifrelerin sorumluluğunu sizde olduğunu ve bu şifreleri kesinlikle 3. kişiler ile paylaşmamanızı hatırlatır, şifre kaybından veya şifrenizin kırılmasından dolayı hesabınızın elegeçirilerek istenilmeyen işlemler doğrultusunda veri ve hizmet kaybı sorumluluğunuzun sizde olacağını unutmayınız.