Belge Gerektirmez
başlayan fiyatlarla
başlayan fiyatlarla
başlayan fiyatlarla
Sonradan pişman olmamak için
IP adresi, uzun adı “İnternet Protokolü” olan, internet üzerinden iletişim kurabilmek ve veri alışverişinde bulunabilmek için kullanılan ağ kimliğidir. İnternete bağlı olan her cihazın bir kimliği olmak zorunda. IP adresleri, internet üzerinden gönderilen herhangi bir bilginin, verinin ya da dosyanın doğru adrese gitmesini sağlar. İnternet Protokolü deyince aklımıza gelen iki sistemi ele alalım.
Günümüzde bir çok kullanıcı tarafından kullanılan İnternet Protokolüdür. 32 bit’ten oluşur. Ard arda 4 adet yazılan, 8 bitlik sayı dizinidir. Bu sayıların değeri 0-255 arasında olabilir. Yani 0’dan 255 sayısına kadar rastgele yazılan 8 bitlik değerin 4 kere yanyana yazılmasıyla oluşabilir. Örneğin; “0.1.2.3” – “252.253.254.255” her iki sayı dizini de IPv4 Sistemlerdir. Bu sistemle 3 milyardan fazla IP adresi üretilebilir.
IP adreslerinin bloklanması dolayısıyla pek çok IP kullanılamıyor. Bu yüzden artan ağ trafiğine bağlı olarak daha büyük genişlikte IP adreslerine ihtiyaç duyuluyor. Ipv6 sistemleri, kullanıcıların bu sorununu gidermek için meydana getirilmiş. IPv4 sisteminin yanı sıra IPv6 sistemi, 128 bit genişliğindedir.
Global internete çıkan tüm cihazlarda IP adresleri paylaşımlı veya paylaşımsız olarak kullanılmaktadır. İnternet üzerinde gezinen her cihazın kimliğini belirten bir IP adresi vardır. IP adresleri veri trafiğinde, loglamada, client-server arasındaki iletişimde çok büyük önem taşımaktadır. VLAN yapısıyla oluşan ağ yapılarında tek bir IP adresiyle bir çok kullanıcı internete çıkış yapabilmektedir. Örnek vermek gerekirse evinizde kullanmış olduğunuz standart DSL ya da Fiber yapısında özel bir konfigrasyon yoksa modeminiz ISP firmanızdan 1 adet wan ip adresi temin ederek internete çıkış yapar. Modeminiz kendi içerisinde oluşturulduğu VLAN yapısında birden fazla cihaz dinamik ya da statik olarak yerel ip adresiyle ( örnek: 192.168.1.50 ) birbirine bağlayarak veri trafigini sağlar ve tüm kullanıcılardan gelen verilei WAN ip adresiyle global ağa iletir. Bu sayede tek bir ip adresinden birçok cihaz internete çıkmış olur.Sunucu yapılarında DHCP kullanılmadığı için IP Adresleri sabit ve statiktir
Firmamızdan almış olduğunuz sunucularda IP adresleri tamamen size özel atanmış statik bir IP Adresidir. Bu IP Adresleri dünya üzerinde sadece sizin sunucunuza atandığı için farklı hiçbir ağ ve yapı sizin ip adresinizi kullanmamaktadır. Bu sayede uçdan uca güvenlik sağlanarak veri trafiginiz daha güvenli gerçekleşmektedir.
Paylaşımlı hostinglerde ip adresleri statik olarak atanmadıysa paylaşımlı olarak anons edilmektedir.Bu sebepten dolayı sizin kullandıgınız IP adresini sizden farklı bir çok internet sitesi tarafından kullanılabilmektedir.Sitenizin ip adresini sizden başka kaç adet websitesi kullandığını buraya tıklayarak görüntüleyebilirsiniz. Genellikle bankalar ve devlet kurumları ya da ortak çalıştığınız yüksek güvenlik gerektiren kurumsal şirketler sitelerinizde statik IP adresi kullanılmasını talep etmektedir. Bunun sebebi ise bu kurumlar ve kuruluşlar genellikle veri trafigini sağladığınız api yapısında ip bazlı beyaz liste sisteminin kullanılmasıdır. Örnek vermek gerekirse bir bankadan sanal pos aldığınızda sanal pos kullanılabilmesi için banka kendi güvenlik duvarlarında sizin hostinginizin ip adresini beyaz listeye ekleyecektir. Paylaşımlı bir ip adresinin beyaz listeye eklenmesi o ip adresindeki tüm sitelerin bu apilere erişim sağlama iznine sahip olması anlamına gelecektir. Bu sebepten dolayı bankalar sadece statik ip adresi ve SSL sertifikasıyla konfigüre edilmiş yapılara zorunlu gereksinim talep edilmektedir.
Firmamız dünya üzerinde sınırlı şirketlerin kabul edildiği Ripe NCC Akredit üyesidir. Bu sayede IP adreslerini dışarıdan tedarik etmemektedir. IP Adresleri direk RIPE üzerinden network yapımıza anons edilmektedir. Bu yüzden tarafımızdan satın almış olduğunuz tekli IP adresleri sadece kendi network yapımızdaki sunucu ve hosting hizmetlerinde kullanabilisiniz. Eğer farklı bir Isp üzerinde bu IP adresini kullanmak istiyorsanız minimum 24 blok ( 256 adet) IP adresi satın almanız gerekiyor ancak blok ip adresi satın almanız yeterli kalmıyor. Blok IP adreslerinin anons edilebilmesi için ASN numarasına sahip olmanız ve kendi networkünüde BGP yapısını kurmuş olmanız gerekmektedir.
2005 yılından günümüze kadar Domain / Alanadı ve Veri Merkezi tarafında da Sunucu Barındırma, Sanal Sunucu ve Hosting hizmetlerinde bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sizlerin memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Şimdi Profesyonel Web sitenizi %30 indirim ile hemen web tasarım teklifinizi alın.
1
Copyright © 2005 - 2021 | Tüm hakları saklıdır.
Fiyatlarımıza %20 KDV dahil değildir.