Alan Adı Kaydı Alan Adı Transferi Alan Adı Yenileme .TR Alan Adı Kaydı Whois Sorgulama Alan Adı Uzantıları
Bireysel Hosting Kurumsal Hosting Wordpress Hosting Multi Hosting
Türkiye VDS Sunucu Avrupa VDS Sunucu Özel Masaüstü Sunucu FOREX Sunucu
Türkiye Fiziksel Sunucu Avrupa Fiziksel Sunucu Yarı Fiziksel Sunucu Sunucu Barındırma Kirala Senin Olsun
Kurumsal E-posta IP Adresi Hizmeti Metro Ethernet Hizmeti Yedekleme Hizmeti
Veri sorumlusu sıfatıyla tarafımızca toplanan, saklanan ve işlenen kişisel verileriniz için KVKK'nın Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlüğü başlıklı 10.maddesi uyarınca faaliyette bulunmaktayız.
Detay Tamam

Cloud Backup

Günümüzün teknoloji odaklı çalışma ortamları, güvenilir veri yedeklemelerini zorunlu kıldığından bulut çözümleri şu anda gerçekten popülerler. Sonuç olarak, işletmeler mevcut en iyi bulut depolama ve bulut yedekleme çözümlerini giderek daha fazla aramaktadır.

Önceden işletmeler, şirket içi sunucu yedeklemelerini; yangına, doğal afete veya veri ihlaline karşı korumak için harici sabit diskler ya da alternatif sunucular kurmak zorunda kalıyordu. Zamanla, bulut yedekleme teknolojisi, tüketicilerin ve işletme sahiplerinin verileri depolama, kullanma ve bunlara erişme şeklini değiştirdi. Bulut yedekleme anlamına gelen cloud backup, veri güvenliğinin kritik bir parçası haline geldi.

Cloud Backup (Bulut Yedekleme) Nedir?

Bulut yedekleme, verilerin bir kopyasının güvenli bir ağ üzerinden bulut tabanlı bir sunucuya gönderilmesi olarak tanımlanır. Bu veri yedekleme çözümü herhangi bir veri kaybında verilerin kolaylıkla geri yüklenmesine ve iş sürekliliğinin sağlanmasına olanak tanır.

Bulut yedekleme ile verileriniz, güvenlik katmanları ve düzenli sunucu yedeklemeleriyle korunan ve iş ihtiyaçlarınızı karşılamak için kolaylıkla ölçeklenebilen ikincil bir veri merkezinde bulut tabanlı olarak depolanır.

Verilerin çevresel faktörlere veya yangın, sel, fidye yazılımı saldırısı ya da hırsızlık gibi risklere karşı korunmasını sağlayan bu veri yedekleme türünde bilişim hizmetleri; genellikle bir bulut sağlayıcı tarafından karşılanır.

Farkında olmadan indirilen bir virüs nedeniyle dosyaların erişilemez olması ya da hesapların ve e-postaların yanlışlıkla silinmesi gibi durumların, cloud backup sayesinde bilgi işlem krizlerine dönüşmesi kolaylıkla engellenir.

Cloud Backup’ın Avantajları Nelerdir?

Son zamanlarda kullanımı gittikçe yaygınlaşan bulut yedeklemenin artılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

- Verilerin kopyalarının bulutta saklanması, bir felaket durumunda veri güvenliğinin ve iş sürekliliğinin sağlanmasının garantisi olarak görülür.

- Yedekleme işlemi tamamen otomatiktir. Yalnızca hangi dosyaların yedekleneceğini ve yedekleme işlerinin ne sıklıkla çalıştırılacağını yapılandırmanız gerekir. Bu yapılandırmadan itibaren, bilgisayar dosyaları planladığınız programa göre otomatik ve sürekli olarak buluta yedeklenir.

- Bulut, veri hacmine bağlı olarak kolaylıkla ölçeklenebilir. İşletmeniz büyüdükçe, sanal altyapısı depolama, bellek veya işlem gücü eklenerek genişletilebilir. Geleneksel ortamlarda, bu tip eklemeler önemli masraflar gerektirebilir. Ancak bulut tabanlı bir sistemle müşteri, hizmet sağlayıcıdan kendisine ayrılan disk alanı, bellek veya işlemci miktarını azaltmasını ya da artırmasını ihtiyaç duydukça isteyerek, gereksiz maliyetleri azaltabilir.

- Bulut yedekleme hizmetleri pazarı geniş olduğundan, iş gereksinimlerinize ve yedekleme verilerinizin hacmine uygun çözümler bulmakta sorun yaşamazsınız.

İnternet bağlantınız olduğu sürece her zaman herhangi bir coğrafi bölgeden ofisinize gitmeden verilerinize erişilebilirsiniz.

- Bulut yedekleme, bir hizmet sağlayıcı aracılığıyla yürütüldüğünden kuruluşların yükünü hafifleten ve en iyi yaptıkları işe odaklanmalarına olanak tanıyan bir sistemi mümkün kılar.

Cloud Backup’ın Dezavantajları Nelerdir?

Yukarıdaki avantajlara rağmen, bulut yedeklemenin bazı dezavantajları da söz konusudur:

- Buluttaki dosyalara işletme bünyesindeki çalışanların erişimi ve bu dosyaların kolaylıkla paylaşılabilir olması, verilerinize yetkisiz erişim riskini artırabilir. Hatta veriler hacklenebilir. Kullandığınız bulut yedekleme hizmetinin verilerinizi sağlam şifreleme teknolojisi ile kodladığından emin olmalısınız.

- Kritik verilerinizi teslim ettiğiniz bulut sağlayıcınızın güvenilir olduğundan emin olmalısınız.

- Verilerinizin üretim sahasından bulut yedekleme deposuna sorunsuz ve hızlı bir şekilde aktarılmasını sağlamak için, büyük ölçüde ağ bağlantısına ve yeterli bant genişliğine ihtiyaç duyulur.

Bulut Yedekleme Çeşitleri Nelerdir?

Bulut Yedekleme sunucu yedekleme çözümünün dosya bazlı yedekleme (file backup) ve imaj olarak yedekleme (image backup) olmak üzere iki çeşidi vardır.

Dosya bazlı yedekleme (file backup) özelliği ile, kurum operasyonlarında kullandığınız Cloud Sunucular, desktop/laptop bilgisayarlar, mobil cihazlar (akıllı telefon, android vs.) gibi bulut ortamında bulunan verilerinizin tümü yedeklenir ve gerektiğinde eksiksiz olarak geri yüklenir (restore). Bulut Yedekleme servisinin, imaj olarak yedekleme (image backup) özelliği ise işletim sistemi ve tüm sanallaştırma platformunuzun yedeklemesini sağlar.

Kiralık Backup Sunucu Hizmeti Her geçen gün çok sayıda kullanıcı, olası donanım sorunlarından kaynaklanan veri kayıplarına karşı en iyi çözümün yedekleme olduğunu istemeden öğreniyor. 

İş İşten geçmeden verilerinizi yedeklemenizi öneriyoruz. Sorun yaşadığınızda Keşke dememek için bizimle iletişime geçin!


  • cloud backup, bulut yedekleme, yedekleme
  • Bu dökümanı 259 kullanıcı yararlı buldu.
Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

Bunlar da yardımcı olabilir