Belge Gerektirmez
başlayan fiyatlarla
başlayan fiyatlarla
başlayan fiyatlarla
Sonradan pişman olmamak için
Virtual Private Network kelimelerinin kısaltması olarak kullanılan VPN nedir, çeşitleri ve faydaları nelerdir?
VPN Nedir?
VPN, doğrudan çevirecek olursak İngilizce sanal özel ağ (virtual private network) anlamına gelir ve olmadığınız bir yerdeki fiziksel bir ağa sizi uzaktan bağlar, genel ağlar kullanılırken korumalı bir şebeke bağlantısı oluşturmaya olanak verir. VPN programları internet trafiğinizi şifreler ve çevrimiçi kimliğinizi gizler. Böylece üçüncü kişilerin çevrimiçi hareketlerinizi takip etmesi ve veri çalması zorlaşır. Şifreleme gerçek zamanlı olarak gerçekleşir.
VPN Nasıl Çalışır?
VPN, birçok farklı protokol ve teknolojiyi kullansa da temel olarak bilgisayarınızın fiziksel olarak bulunduğu yerden karşıdaki ağa şifreli (kripto anlamında) bir tünel açar. Bu tünel içinden iletilen bilgi dışarıdan bakıldığında şifreli olduğu için dışarıdan görüntülenemez. Konuya hakim güvenlik uzmanları şifreli veri aktığını görür ama içeriğinin ne olduğunu (çok zayıf bir güvenlik kullanmıyorsa) anlayamaz. VPN Tunel çözümleri bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza özelleşmiş bir ağ sürücüsü kurar (mobil cihazlarda bu gömülü olarak gelir) ve bu noktada sanal bir ağ bağdaştırıcısı gibi davranarak size karşıdaki ağdan bir IP numarası da verir. Bu sayede izin verilen uygulamalara veya yerel adreslere erişebilirsiniz.
VPN Tunel Bağlantısının Faydaları Nelerdir?
VPN bağlantısı, çevrimiçi veri trafiğinizi gizler ve dışarıdan erişilmelerine engel olur. Şifrelenmeyen veriler, ağa erişimi olan ve görmek isteyen herkes tarafından görüntülenebilir. VPN sayesinde bilgisayar korsanları ve siber suçlular bu verilerin şifresini çözüp verileri kullanamaz.
Güvenli şifreleme: Verileri okuyabilmek için şifreleme anahtarına ihtiyacınız olur. Şifreleme anahtarı olmazsa ve bir kaba kuvvet saldırısı gerçekleşirse bilgisayarın kodu çözümlemesi için milyonlarca yıl gerekir. VPN sayesinde çevrimiçi hareketleriniz ortak ağlarda bile gizlenir.
Konumunuzu gizleme: VPN sunucuları aslında internette sizin vekilleriniz gibi davranır. Demografik konum verileriniz başka bir ülkedeki sunucudan geldiği için gerçek konumunuz tespit edilemez. Ayrıca çoğu VPN hizmeti, yaptıklarınızın kayıtlarını depolamaz. Bazı sağlayıcılar ise yaptıklarınızı kaydeder ancak bu bilgileri üçüncü kişilere aktarmaz. Yani kullanıcı davranışlarınızın muhtemel kayıtları kesin olarak gizli kalır.
Bölgesel içeriğe ulaşma: Bölgesel internet içeriklerine her yerden ulaşmak her zaman için mümkün olmayabilir. Servislerde ve web sitelerinde çoğunlukla dünyanın sadece belli bölgelerinden ulaşılabilen içerikler bulunur. Standart bağlantılar, konumunuzu belirlemek için ülkedeki yerel sunucuları kullanır. Bu da seyahat ettiğiniz sırada kendi ülkenizdeki içeriklere, kendi ülkenizdeyken de uluslararası içeriklere ulaşamayacağınız anlamına gelir. VPN konum yanıltması ile başka bir ülkedeki bir sunucuya geçip konumuzu etkili bir şekilde "değiştirebilirsiniz".
Güvenli veri aktarımı: Eğer personelleriniz uzaktan çalışıyorsa şirketinizin ağındaki önemli bilgilere erişmeleri gerekebilir. Güvenlik sebebiyle bu tip bilgiler için güvenli bağlantı gerekir. Ağa katılmak için genellikle VPN bağlantısı şart koşulur. VPN hizmetleri, özel sunuculara bağlanır ve herhangi bir veri sızıntısı riskini ortadan kaldırmak için şifreleme yöntemleri kullanır.
IP adresinizin şifrelenmesi: VPN'nin ana görevi IP adresinizi İSS'nizden ve diğer üçüncü kişilerden gizlemektir. Bu durum, siz ve VPN sağlayıcısı dışında kimsenin görme riski olmadan çevrimiçi bilgi göndermenizi ve almanızı sağlar.
Protokollerin şifrelenmesi: VPN'nin arkanızda internet geçmişiniz, arama geçmişiniz ve çerezler gibi izler bırakmanızı da engellemesi gerekir. Çerezlerin şifrelenmesi özellikle önemlidir çünkü üçüncü kişilerin kişisel verileriniz, finansal bilgileriniz ve internet sitelerindeki diğer içerikleriniz gibi gizli bilgilerinize erişimlerini engeller.
Kill Switch: VPN bağlantınız aniden kesintiye uğrarsa güvenli bağlantınız da kesintiye uğrar. İyi bir VPN, böyle ani kesintileri tespit edebilir ve daha önceden seçilen programları sonlandırarak verilerin çalınma riskini azaltır.
İki faktörlü kimlik doğrulama: Güçlü bir VPN, çeşitli kimlik doğrulama yöntemlerini kullanarak oturum açmak isteyen herkesi kontrol eder. Örneğin, sizden şifre girmeniz istenebilir ve sonra da cep telefonunuza bir kod gönderilir. Bu işlem, istenmeyen üçüncü kişilerin güvenli bağlantınıza erişim sağlamasını zorlaştırır.
İSİMKAYIT tarafından size özel yapılandırılmış VPN hizmetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için 0850 290 33 44 numaralı telefonumuzdan iletişime geçebilirsiniz.
2005 yılından günümüze kadar Domain / Alanadı ve Veri Merkezi tarafında da Sunucu Barındırma, Sanal Sunucu ve Hosting hizmetlerinde bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sizlerin memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Şimdi Profesyonel Web sitenizi %30 indirim ile hemen web tasarım teklifinizi alın.
1
Copyright © 2005 - 2021 | Tüm hakları saklıdır.
Fiyatlarımıza %20 KDV dahil değildir.