Alan Adı Kaydı Alan Adı Transferi Alan Adı Yenileme .TR Alan Adı Kaydı Whois Sorgulama Alan Adı Uzantıları
Bireysel Hosting Kurumsal Hosting Wordpress Hosting Multi Hosting
Türkiye VDS Sunucu Avrupa VDS Sunucu Özel Masaüstü Sunucu FOREX Sunucu
Türkiye Fiziksel Sunucu Avrupa Fiziksel Sunucu Yarı Fiziksel Sunucu Sunucu Barındırma Kirala Senin Olsun
Kurumsal E-posta IP Adresi Hizmeti Metro Ethernet Hizmeti Yedekleme Hizmeti
Veri sorumlusu sıfatıyla tarafımızca toplanan, saklanan ve işlenen kişisel verileriniz için KVKK'nın Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlüğü başlıklı 10.maddesi uyarınca faaliyette bulunmaktayız.
Detay Tamam

SSL Sertifikası Nasıl Alınır?

Hacker saldırılarının ve veri hırsızlıklarının giderek arttığı günümüzde, güvenli bir siteye sahip olmanın ilk koşullarından birisi SSL sertifikası sahibi olmak. Eskiden yalnızca büyük sitelerde karşımıza çıkan SSL, bugün en basit sitelerin bile korunması için gerekli hale geldi. 

SSL Sertifikası Nedir?

SSL Sertifikaları, web sitenizde yapılan veri transferlerini şifreleyerek verileri istemci-sunucu arasında güvenli bir şekilde iletmeyi sağlar. Web sitenizde SSL kullanmak; hem müşterilerinizi korumak, hem de markanız ve web sitenizin güvenilir olmasını sağlamak açısından son derece önemlidir.

Özellikle E-ticaret sitelerinin ve ödeme işlemi yapılabilen diğer web sitelerinin işlenen verileri korumasının çok önemli olduğu günümüzde, güçlü şifreleme yetenekleri ve uygun fiyatlarıyla ihtiyaçlarınıza ve işletmenizin ölçeğine göre farklı türlerde SSL sertifikası tercih edebilirsiniz.

SSL sertifikalarının fiyatları, tercih edeceğiniz SSL türüne göre değişkenlik göstermektedir. İşletmeniz ve web sitenize doğru ve uygun fiyatlarlar SSL sertifikası almak için bizimle iletişime geçebilir SSL Sertifikaları hakkında yardım alabilirsiniz.

SSL Sertifikası Nasıl Alınır?

Sunucu tarafında SSL sertifikası kullanmak için birden fazla yöntem mevcut. 

İhtiyaç duyduğunuz güvenlik düzeyine bağlı olarak SSL sertifikaları ücretsiz olabildikleri gibi yüzlerce dolara da mal olabilir. İhtiyacınız olan sertifika türüne karar verdikten sonra ihtiyacınız olan düzeyde SSL sertifikası veren bir Sertifika Yetkilisi bulmanız gerekir.

Cloudflare ve Fastly gibi güvenlik duvarı hizmetleri üzerinden web siteniz için ücretsiz SSL sertifikası edinebilirsiniz. Ayrıca Let’s Encrypt, OpenSSL ve ZeroSSL gibi platformlar üzerinden web sitenize ücretsiz olarak SSL sertifikası oluşturabilirsiniz.

Ücretli SSL sertifikası için RapidSSL, Comodo ve Amazon gibi firmaları tercih edebilirsiniz. 

HTTPS protokolüne sahip bir web sitesini ziyaret ettiğinizde adres satırında kilit simgesi veya uyarı simgesi yer alacaktır. Karşınıza çıkan simgeye tıklayarak sertifika tarihini, hangi web sitesi için oluşturulduğunu ve hangi platform üzerinden oluşturulduğunu öğrenebilirsiniz.

Şimdi gelelim “SSL güvenlik sertifikası nasıl alınır?” sorusunun cevabına. SSL sertifikası kurulumu için ilk yapmanız gereken işlem, SSL sertifikası satın almak ve ardından CSR (sertifika imzalama talebi) oluşturmak olmalı. Güvenlik sertifikanızı bu bağlantıdan satın alabilirsiniz. CSR oluşturma işlemi sayesinde hem sertifikanızı kullanacak sunucuyu hem de SSL sertifikası atayacağınız alan adlarını tanımlayabileceksiniz.

SSL sertifika tarihi geçmiş web sitelerini ziyaret ettiğinizde kişisel bilgilerinizi ve kredi kartı bilgilerinizi paylaşmamanızı tavsiye ediyoruz.

Web sitesini kendiniz barındırıyorsanız aldıktan sonra sertifikayı kendi web ana bilgisayarınızda veya kendi sunucularınızda yapılandırmanız gerekir.

Alacağınız sertifikanın türü ve sertifikayı hangi sağlayıcıdan alacağınız, sertifika alma sürecinin ne kadar hızlı olacağını belirler. Her bir doğrulama düzeyinin tamamlanması için gereken süre farklıdır. Basit bir Etki Alanı Doğrulama SSL sertifikası siparişten dakikalar sonra düzenlenebilirken Genişletilmiş Doğrulama sertifikasını almak bir hafta kadar sürebilir.

SSL sertifikası alma süreci aşağıdaki adımlardan oluşur:

- Sunucunuzu kurun ve WHOIS kaydınızın güncellenmiş olup Sertifika Yetkilisine gönderdiğiniz bilgilerle eşleştiğinden emin olun (doğru şirket adını, adresini vb. göstermelidir).

- Sunucunuzda bir Sertifika İmzalama İsteği (CSR) oluşturun.(Bunun için barındırma şirketinizden yardım alabilirsiniz.)

- Etki alanınızı ve şirket ayrıntılarını doğrulamak için bunu Sertifika Yetkilinize gönderme.

- Süreç tamamlandığında Sertifika Yetkilinizin verdiği sertifikayı yükleme.

İhtiyaç duyduğunuz güvenlik düzeyine bağlı olarak SSL sertifikaları ücretsiz olabildikleri gibi yüzlerce dolara da mal olabilir. İhtiyacınız olan sertifika türüne karar verirken İSİMKAYIT veri merkezinin sunduğu ihtiyacınıza özel  SSL Sertifika paketlerimize ait özellikleri ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz.


  • SSL, SSL Sertifikası
  • Bu dökümanı 275 kullanıcı yararlı buldu.
Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

Bunlar da yardımcı olabilir