Belge Gerektirmez
başlayan fiyatlarla
başlayan fiyatlarla
başlayan fiyatlarla
Sonradan pişman olmamak için
Size ait bir web sitesinin ziyaretçiler tarafından tercih edilmesi için sayfaya tıkladığında, sayfanın hemen açılması önem taşır. Sayfa sahibinin de en büyük beklentisi, sayfanın yüksek performans göstermesi ve kullanıcılarının siteden memnun ayrılmasıdır. Bu doğrultuda CloudFlare, site sahibi ve kullanıcılar için önemli olan ayrıntıları ön planda tutarak, nitelikli bir hizmet sağlar.
CloudFlare Nedir?
CloudFlare en sade anlatımla, ücretli ve ücretsiz planları bulunan hem CDN hem de güvenlik servisidir. Diğer CDN ve güvenlik servislerine göre artısı, ücretsiz planlarının dahil ortalama düzeydeki siteler için üst düzey hizmet sunmasıdır.
CloudFlare nedir sorusunun biraz daha detayına indiğimizde karşımıza, dünya üzerindeki sitelerin büyük çoğunluğunun tercih ettiği, uzun yıllar boyunca edindikleri tecrübelerle sürekli büyüyen ve gelişen bir servis çıkıyor karşımıza.
DDoS saldırısı, SQL Injection tehlikeleri, spam yorumlar, kopya içerik gibi bir çok güvenlik problemlerinin yanı sıra sunucu performansını arttırma, sitenizi hızlandırma konularında ücretsiz planı bile size fazlasıyla yeterli gelecek tek servis CloudFlare’dir.
Özet olarak CloudFlare; Sunucunuz için DNS çözümleme görevini üstlenen, sitenizin güvenliğini sağlayan, performansını arttıran güçlü bir servistir.
CloudFlare Avantajları Nelerdir?
E-ticaret, medya, kurumsal tanıtım, haber gibi amaçlarla hazırlanan internet sitelerinde CloudFlare rahatlıkla tercih edilebilir. Pek çok özelliğe sahip olan CloudFlare, kullanıcılarına kaliteli hizmet sunar.
CDN Nedir : CDN’nin açılımı Content Delivery Network olup Türkçe anlamı İçerik Dağıtım Ağı’dır. CDN’nin amacı kullanıcılara sitenin en hızlı şekilde ulaştırılmasıdır.
CDN dünyanın birçok yerine dağıtılmış sunucuların bir alt yapısıdır. Bu yapıda kullanıcı hangi ülkedeyse o ülkeye en yakın sunucuya ulaşıyor. Bu sayede kullanıcı uzaktaki sunucuya bağlanıp zaman kaybetmiyor. Bu yüzden hızlandırma açısından önemli bir özellik.
Ayrıca sitenizin hızlı açılması SEO açısından da çok faydalıdır.
DDoS Koruması : DDoS saldırganlar sizin sunucunuza çok sayıda PC üzerinden istekler gönderir ve sunucuyu meşgul ederler. Bu şekilde sunucu yoğunluktan yanıt veremez olur ve sunucunuz çöker. İşte Cloudflare sitenize yapılan DDoS saldırılarını bir noktaya kadar önleyebiliyor.
Sitenize gelen trafik önce Clodflare sunucusuna erişiyor ve sistem burada saldırgan davranışlarını tespit ederek sitenize ulaşmasını engelliyor.
SSL Sertifikası : SSL internet üzerinde bilgi aktarımı sırasında bilgininin gizlilik ve güvenliğini saplamak için yapılmış bir güvenlik protokolüdür. Bu SSL sertifikasını sitenin https ile başlaması ve yeşil kilit bulundurmasıyla anlayabiliriz. Siz de Cloudflare ile sitenize SSL sertifikası ekleyebilirsiniz.
Trafik analizi : Sitenizin analizi için genelde Google Analytics gibi araçlar kullanılıyor. Ancak Javascript ve pixel tracking yöntemleriyle elde edilemeyen kullanıcıları Cloudflare ile görebilirsiniz.
Önbellekleme : Sunucunuz tarafından dinamik şekilde oluşturulmayan sayfaları otomatik olarak tanır, bu sayfaları kendi sunucularında önbellekleyerek hem sunucunuzdaki trafiğinizi azaltır hem de sayfa yükleme sürelerinizi azaltır.
Spam Yorum : CloudFlare sitenize gelen spam yorum sayısını en aza indirgemek için üçüncü parti birçok uygulamadan yararlanır.
Dosya Optimizasyonu : Cloudflare Javascipt, CSS gibi dosyalarınızı sıkıştırarak sitenizi daha hızlı açılmasını sağlıyor.
Her Zaman Online : Eğer sunucunuz çökerse CloudFlare sitenizin önbelleğe alınmış halini servis ediyor. Bu sayede sitenize giren kullanıcılar hata sayfası almayacak sitenizi görüntüleyebilecek.
CloudFlare Dezavantajları Nelerdir?
CloudFlare güvenlik sistemi, üst düzey siber saldırılara ve uzman hackerlara karşı yeterli koruma sağlayamayabiliyor, bu sebeple yüksek hacimli e-ticaret sitelerinde ve çok değerli veriler barındıran sitelerde farklı sistemler kullanmanız gerekebiliyor.
Kullanıcılara sunulan ücretli paketler, 20 $ ile 200 $ arasında değişen fiyat aralıkları sebebiyle düşük bütçeli internet siteleri için pahalı bulunabiliyor ve aynı hizmetleri tek tek veren ücretsiz platformlardan yararlanma ihtiyacı doğabiliyor.
Destek taleplerinin yalnızca e-postayla oluşturulabildiği paketlerde yardım mail’ine yanıt verilmesi kimi zaman yaklaşık 1 saati bulabiliyor ve bu bekleme süresi sebebiyle acil durumlarda site ziyaretçilerinizin başka sitelere yönelmesi gibi dezavantajlar yaşanabiliyor.
Siber saldırıları ve veri korsanlığını önlemek amacıyla bot kullanıcıların sitenize erişimini engellerken trafiğinizin yoğunluğuna bağlı olarak kimi zaman gerçek kullanıcıları da engelleyebiliyor ve sitenizin reel trafiğini olumsuz yönde etkileyebiliyor.
CloudFlare DNS sağlayıcılarında yaşanabilecek problemler, kimi durumlarda sitenizin geçici olarak erişime kapanmasına yol açabiliyor.
2005 yılından günümüze kadar Domain / Alanadı ve Veri Merkezi tarafında da Sunucu Barındırma, Sanal Sunucu ve Hosting hizmetlerinde bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sizlerin memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Şimdi Profesyonel Web sitenizi %30 indirim ile hemen web tasarım teklifinizi alın.
1
Copyright © 2005 - 2021 | Tüm hakları saklıdır.
Fiyatlarımıza %20 KDV dahil değildir.