Belge Gerektirmez
başlayan fiyatlarla
başlayan fiyatlarla
başlayan fiyatlarla
Sonradan pişman olmamak için
E-posta, bilgisayar korsanları tarafından şirketinizin özel verilerine erişmek için kullanılan bir numaralı hedeftir ve kimlik avı gibi E-posta saldırıları gün geçtikçe artmaktadır. İlk savunma hattınız, E-postalarınızı bilgisayar korsanlarına, spam ve virüslere karşı koruyan bir E-posta Güvenliği Ağ Geçidi olmalıdır.
Anti Spam Gateway Nedir?
Anti Spam Gateway diğer adı ile mail spam filtresi sizlerin gereksiz spam maillerden koruyan bir sistemdir. Genel olarak kurumsal firmalar mail trafiklerinde bir aksama olmaması için kullanmaktadır. Çeşitli işletim sistemlerinde üzerinde geliştirilmiş birçok anti Sapm Filtresi bulunmaktadır. Anti Spam Filtresi ne işe yarar derseniz, artık spam e-postlardan bıktım! Artık spam mail görmek istemiyorum diyorsanız sorunuzu tam cevabı olarak karşınıza çıkacaktır. Son kullanıcılar anti spam filtresinin hangi işletim sistemi üzerinde çalıştığını ve ne kadar geliştirilmiş olduğunu önemsememekte fakat bu durum iyi geliştirilmemiş bir ürünün mail trafiğinize ne kadar az etkisi olduğunu ve spam mail engelleme oranın ne kadar az olduğunu ortaya koyar. Kullanacağınız Anti Spam Gateway yazılımı ne kadar etkili ise sizlerin de kafası o kadar rahat olacağını sakın unutmayınız.
Anti Spam Gateway Genel Özellikleri Nelerdir?
İşbirliğine Dayalı Tespit ve Müdahale (CDR): E-posta, kötü amaçlı içerik içeren ekler taşıyabilir. Collaborative Detection & Response (CDR), epostanıza ek olarak gelen bu dosyaların yapısını bozar, kötü amaçlı içeriği çıkarır ve kullanıcıya gönderilmek üzere dosyanın temiz bir sürümünü yeniden oluşturur.
Korumalı Alan : E-posta eklerini ve URL’leri iyi veya kötü amaçlı olarak sınıflandırmak, bazı e-postalar için zor olabilir. Korumalı alan analizi, bu içeriğin, şirket için risk oluşturmadan kötü amaçlı kodların yürütülebileceği ve incelenebileceği bir alanda incelenmesini sağlar.
Veri Kaybını Önleme : E-posta, bilgi paylaşımı için tasarlanmıştır ve bu da onu veri hırsızlığı için ana hedef haline getirir. Veri kaybı önleme, e-postalardaki korunan verileri tanımlar ve yetkisiz taraflara veya güvenli olmayan yollarla başkasına iletilmesini engeller.
Kimlik Avı Koruması : Kimlik avı, en yaygın siber tehditlerden biridir ve kötü amaçlı yazılım, kimlik bilgisi hırsızlığı ve veri hırsızlığı için kullanılır. Anti spam mail gateway, her hangi bir e-posta’daki kötü amaçlı bağlantıları ve ekleri belirlemek ve engellemek için kimlik avına karşı koruma içermelidir.
Anti Spam Gateway Nasıl Çalışır?
Anti spam filtresi mail sunucunuza gelen epostaları global kurallara göre süzgeçten geçiren bir otomasyondur. Spam koruması sağlayan yazılımlar günümüzde anti spam email gateway, spam koruması yada anti spam filtresi olarak adlandırılmaktadır. Spam koruması görevini üstlenen sunucu gelen maili spam prosedürlerinden geçirdikten sonra kullandığınız POP3/IMAP sunucunuza iletmektedir.
Böylece mail kutunuzda düşen mailler spam içerikten temizlenmiş olacaktır. Spam içeriğinin yanı sıra mail içeriğinde kötü amaçlı link yada reklam dışında virüs taraması yapan filtrelerde mevcuttur. Kullanılan filtre yazılımının kalitesine göre alınan performans farklılıklar gösterebilmektedir. Mail trafiğinin yoğunluğu , paylaşımlı filtre kullanımı anti spam filtresinden alınan performansı etkilemektedir.
Anti-Spam gateway'ler aşağıda maddeleri kontrol eder ;
- Mail Konusu
- Alanadı
- Mail İçerik
- SMTP Server IP Adresi
- Gönderen İnternet Çıkış IP Adresi
- Gönderen Mail Adresi
- SPF Kaydı (Sender Policy Framework)
- SMTP IP Adresi RDNS Kaydı
- Mail Ek Dosya Uzantısı ve Boyutu
- PTR Kayıtlarıyla DNS Doğrulama
- PTR kayıtlarıyla IP Doğrulama
2005 yılından günümüze kadar Domain / Alanadı ve Veri Merkezi tarafında da Sunucu Barındırma, Sanal Sunucu ve Hosting hizmetlerinde bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sizlerin memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Şimdi Profesyonel Web sitenizi %30 indirim ile hemen web tasarım teklifinizi alın.
1
Copyright © 2005 - 2021 | Tüm hakları saklıdır.
Fiyatlarımıza %20 KDV dahil değildir.